RUSTFRI RØYKER MED 2 BRENNERE
– Lokket-
Lokket har justerbar ventilasjon i håndtaket. Ha ventilasjonen stengt ved røyking av fisk og åpen ved røyking av kjøtt.
– Øvre rist-
Bruk dette når du vil ha ekstra kapasitet
– Nedre rist-
Dette er hovedristen for kjøtt og fisk. Legg litt olje eller smør på risten før bruk for å lette rengjøringen.
– Plate for røykspon-
Plasser platen over røyksponet.
-Røykekassen-
Legg et tynnt lag med røykspon i bunnen.
– Svart brennerholder-
Har 2 faste plasser for brennere.
-Brennere-
Fyll brennere og plasser i holdere. Tenn brenneren (rødsprit).
– Brennerlokk-
Bruk brennerlokket til å slukke brenneren når røykingen er ferdig.
Det trengs rødsprit og røykspon for å bruke røykeren. Dette følger ikke med.
Vi anbefaler vår » Trangia brendselsflaske» til oppbevaring av rødsprit (du kan søke på produktet i vårt søkerfelt øverst på siden).
HVORDAN BRUKE RØYKEREN
Røykeren fungerer slik at røyksponet varmes opp og avgir røyk som smaksetter kjøttet eller fisken. Temperaturen inne i røykboksen blir mellom 60 – 100 grader (varmrøyking). Beste resultatet blir det med fersk fisk. Rense fisken men la hode og skinn sitte på. Legg på et lag med salt eller fiskekrydder.
Bruker du fiskefileter skal skinnet være opp.
Legg et tynt lag med røykspon i bunnen på røykboksen. Plasser platen for røyksponet over røyksponet. Legg så risten på plass og legg på fisken eller kjøttet. Har man mange små fisker kan begge ristene brukes.
Sett på lokket.
Fyll brennere og sett på plass. Tenn brennere.
Røykingen er ferdig på 10 – 15 minutter.
OBS
Plasser ikke røykeren på tre eller plast da den blir meget varm.
Fisken får flott farge etter røyking !
Se video av tilsvarende røyker : KLIKK HER !